Mötesplatsen för dig inom gruv- och stålindustrin, aug, 20 2017
Senaste Nytt

Abecedes bud på Kaunisvaaragruvan förkastas

Har inte godtagits av Northlands konkursbo

Foto: Northland Resources, Abecede
Foto: Northland Resources, Abecede
Publicerad av
Peter Höök - 15 jun 2017

Det bud som företaget Abecede lagt på Kaunisvaaragruvan i Pajala har inte godtagits av Northlands konkursbo, meddelar P4 Norrbotten.

– Vi har lämnat ett bud men har inte kommit i hamn. Ska det bli en uppgörelse krävs att vi sätter oss vid förhandlingsbordet igen, säger Mats Leifland, Abecedes styrelseordförande, till P4 Norrbotten.

Konkursförvaltaren, advokat Hans Andersson, tycker att Leiflands tolkning av läget är för drastisk.

– I dag finns det inte någon samsyn mellan Abecede, konkursförvaltaren och den närmsta berörda fordringsägaren om priset. Men i min värld pågår det förhandlingar, säger Andersson till Radio P4 Norrbotten.

 


Forskarna Ahmed Eleish från Rensselaer Polytechnic Institute och Shaunna Morrison från Carnegie Institution of Science) utvecklade Big Data - metoden, ett slags nätverksanalysverktyg, tillsammans med andra kollegor för att upptäcka, prognostisera och visualisera förekomsten av kända och okända mineraler.
Foto: Kredit: Anirudh Prabhu
Forskarna Ahmed Eleish från Rensselaer Polytechnic Institute och Shaunna Morrison från Carnegie Institution of Science) utvecklade Big Data - metoden, ett slags nätverksanalysverktyg, tillsammans med andra kollegor för att upptäcka, prognostisera och visualisera förekomsten av kända och okända mineraler. Foto: Kredit: Anirudh Prabhu

”Big Data” bidrar till upptäckten av värdefulla mineraler

"Avslöjar banbrytande mönster"

Forskare vid Carnegie Science/Deep Carbon Observatory i USA upptäckte nyligen ett sätt att prognosti...