Mötesplatsen för dig inom gruv- och stålindustrin, maj, 22 2018
Senaste Nytt

ABB levererar avancerad gruvhiss till Kanada

Nordamerikas mest kraftfulla gruvhiss

Ny friktionshiss kommer vara en energieffektiv lösning med de senaste säkerhetsfunktionerna.
Ny friktionshiss kommer vara en energieffektiv lösning med de senaste säkerhetsfunktionerna.
Publicerad av
Peter Höök - 16 jun 2017

ABB kommer konstruera, leverera, installera och köra igång friktionshissen med alla tillhörande mekaniska och elektriska system för Mosaic: s nya K3-potashgruva i Saskatchewan, Kanada. Denna ”Greenfield” gruva är en expansion av Mosaic: s etablerade pottaskagruvverksamhet i området. K3-gruvan, som ligger öst om staden Esterhazy i Saskatchewan, bryter pottaska på ett djup av 3,350 fot.

Pottaska är en naturligt förekommande mineral skapat under förångningen av gamla havsängar; Det är det mest använda kaliumgödselmedlet bland växtnäringsämnen. Genom sin verksamhet är Mosaic engagerad i att hjälpa världen odla den mat som behövs.

För detta projekt kommer ABB att leverera gruvhissen och alla tillhörande mekaniska och elektriska system vid K3-gruvans södra schakt. Mekanisk utrustning för friktionshissen kommer att innehålla ABBs högeffektiva lågvarviga synkronmotorer och ABB: s senaste SIL 3 klassade säkerhetsbromssystem för att ge högsta säkerhet, trygghet och tillförlitlighet i gruvhissdriften. På 15 800 kW kommer detta bli den största gruvhisselmotorn i Nordamerika. ABB kommer också leverera styrsystemet för gruvhissen, annan kraftinfrastruktur och automationsutrustning, samt konstruktion, nyckelfärdig installation, idrifttagning och övriga tjänster. Den nya gruvhissen är planerad att tas i drift 2021.

Annons

Annons