Mötesplatsen för dig inom gruv- och stålindustrin, apr, 24 2018
Senaste Nytt

Uddeholm investerar 32 miljoner i ett nytt sågcenter

Ökar servicenivån till kund

Uddeholms AB i Hagfors ingår i den österrikiska stålkoncernen Voestalpine AG med cirka 40 000 anställda. Foto: Uddeholm/Bergslag
Uddeholms AB i Hagfors ingår i den österrikiska stålkoncernen Voestalpine AG med cirka 40 000 anställda. Foto: Uddeholm/Bergslag
Publicerad av
Peter Höök - 29 jun 2017

För att möta kundernas förväntningar och krav måste servicegraden och effektiviteten i lagerhanteringen bli snabbare och effektivare. Av den anledningen har Uddeholm beslutat att investera 32 miljoner kronor i ett nytt helautomatiskt sågcenter.

I det nya sågcenter som byggs ersätts sex äldre sågar med låg kapacitet i förhållande till dagens standard, och som dessutom är placerade i olika lagerlokaler. Byggnationen beräknas vara klar vid årsskiftet och inkluderar då ett lagersystem om 517 olika fack och två nya sågar med automatiskt sorteringssystem för order upp till 430 mm.

– I och med investeringen ökar vi vår servicenivå ut till kund genom såväl kortade ledtider som ökad leveranssäkerhet. Samtidigt kan vi arbeta med snävare toleranser, vilket är nödvändigt för att motsvara våra kunders förväntningar, säger Stefan Sjögren.

Beslutet om investeringen i ett nytt sågcenter i Hagfors är det tredje stora investeringsbeslutet som Uddeholm tagit i år.

Annons

Annons