Mötesplatsen för dig inom gruv- och stålindustrin, jun, 24 2018
Senaste Nytt

Bygger Quebecs största vägkorsning med stål från SSAB

Användningen av stål från SSAB har inneburit många besparingar

Foto: SSAB
Foto: SSAB
Publicerad av
Peter Höök - 06 jul 2017

Just nu är flera större infrastrukturprojekt på gång i Montreal – från motorvägar till broar och motorvägskorsningar. Som ett ledande byggmaterialsföretag har CRH Canada en lång historia av att bidra till konstruktionen av stadens vägar, byggnader, sjukhus och bostadshus. CRH Canada har i många år använt Hardox slitplåt från SSAB i sin utrustning med goda resultat. För ett och ett halvt år sedan började Lasalle-anläggningen att använda SSAB Duroxite hårdpåsvetsad plåt i sina cementblandare för att skydda blandararmen. 

– Genom att använda Duroxite kunde vi skära delarna i förväg och sedan montera dem i blandarna. Det har gjort att vi kan förbättra vår produktionseffektivitet ännu mer eftersom bladen inte måste bytas lika ofta som förr, säger Nicolas Dussault, Mills and Maintenance Manager.

Anläggningen i Lasalle har 45 anställda, och de flesta ansvarar för att köra de 35 lastbilar som transporterar betongblandningen från maskinerna. 

– Anläggningen har vuxit enormt med alla de nya infrastrukturprojekten i Montreal, säger Nicolas Dussault.

Tidigare var Lasalle en satellitanläggning som CRH Canada framförallt använde för att hjälpa andra anläggningar under produktionstoppar. Nu är den ett centralt nav för hela företaget. Dussault uppskattar SSAB lika mycket för deras expertis och service som för deras produkter. 

– SSAB har stort tekniskt kunnande, så de förstår de utmaningar vi står inför med det här projektet och arbetar tillsammans med oss för att ständigt förbättra våra resultat. 

Användningen av Duroxite har inneburit många besparingar, vilket gör att Dussault nu kan fokusera på att uppgradera annan utrustning tillsammans SSAB. 

– Vi arbetar för att uppgradera livslängden för skäreggen på våra skopor. Vi vill hitta lösningar för att förlänga livet på våra skäreggar istället för att köpa nya delar från vår distributör. 

Annons

Annons

Annons