Mötesplatsen för dig inom gruv- och stålindustrin, jun, 24 2018
Senaste Nytt

Stipendium ska attrahera unga till stålindustrin

Framtidsstipendiet donerar 400 000 kronor

Foto: Jernkontoret
Foto: Jernkontoret
Publicerad av
Peter Höök - 13 jul 2017

Jernkontoret utlyser för andra gången Framtidsstipendiet om 400 000 kronor, finansierat av Sancte Örjens Gille. Stipendiets syfte är att attrahera innovativa medarbetare till stålindustrin och uppmuntra kreativitet som främjar den svenska stålindustrin.

I år kommer stipendiet att delas ut till den studentgrupp som tar fram den bästa lösningen på ett verkligt problem som ett stålföretag presenterar. Möjligheten att delta kommer att vara öppen för alla utbildningsdiscipliner med kriteriet att någon i laget går en teknisk- och någon en ekonomisk utbildning. Jernkontoret välkomnar studentgrupper som är sammansatta av studenter från olika program och utbildningar. Inbjudan skickas ut till högskolor och universitet i augusti.

– Vi vill skapa en kreativ process med hjälp av stipendiet. Stålindustrin är innovationsdriven och den globala konkurrensen stenhård. Vi behöver kunna attrahera de allra bästa medarbetarna för att fortsätta leda teknikutvecklingen, säger Gert Nilson, teknisk direktör på Jernkontoret.

Annons

Annons

Annons