Mötesplatsen för dig inom gruv- och stålindustrin, nov, 20 2018
Senaste Nytt

Exportkreditnämnden godkänner lånegaranti för Sotkamo Silvers gruvprojekt

Omfattar leveransavtal av maskin- och processutrustning

Foto: Sotkamo Silver
Foto: Sotkamo Silver
Publicerad av
Peter Höök - 24 aug 2017

Den svenska Exportkreditnämnden, EKN, har godkänt en lånegaranti om maximalt 33,4 miljoner euro den 23 augusti för inköp av maskin- och processutrustning i ett avtal med Outotec, EPC kontrakt, vilka kan användas i Silvergruveprojektet. För att undvika tvivel, beslutet från EKN innebär inte att ett slutgiltigt finansieringspaket har nåtts.

Baserat på EKNs positiva beslut genomför för närvarande en stor internationell kreditbank en kreditvärderingsprocess för finansieringen av Outotecs leveransavtal av maskin- och processutrustning.

Det omfattande leveransavtalet av maskin- och processutrustning kan komma att öka kapitalinvesteringarna för Silvergruveprojektet, och om det implementeras kommer det ha bäring på ekonomin och återbetalningstiden av projektet.

Vid sidan av detta arbetar Sotkamo Silvers styrelse med andra finansieringslösningar och utvärderar olika finansiella möjligheter för att hitta den bästa finansiella lösningen för Bolaget och dess aktieägare.

– Jag är optimistisk om att Sotkamo Silver kan hitta ett vinn-vinn-alternativ bland det flertal finansieringslösningar som utvärderas av oss, säger Dr Timo Lindborg, vd för Sotkamo Silver.

Annons