Mötesplatsen för dig inom gruv- och stålindustrin, feb, 16 2019
Senaste Nytt

Internationella experter konfererar om en hållbarare gruvdrift

Gruvkonferensen behandlar de flesta aspekterna av ytliga- och underjordisk berganläggningar Foto: Fredric Alm/LKAB
Gruvkonferensen behandlar de flesta aspekterna av ytliga- och underjordisk berganläggningar Foto: Fredric Alm/LKAB
Publicerad av
Markku Björkman - 29 aug 2017

En stor internationell vetenskaplig konferens om gruvindustrin hålls i Luleå 29-31 augusti 2017. där möts hundratals representanter från industri och akademi från mer än 22 länder för att dela med sig av sina kunskaper, idéer och lösningar.

Syftet – ta fram ny teknik och utrustning för en hållbarare gruvbrytning i världen. – Konferensen är ett fantastiskt tillfälle för forskare, industri och konsulter inom gruvbranschen från hela världen, att utbyta erfarenheter och utveckla framtidens gruvor så att gruvbrytningen blir mer hållbar, säkrare och bättre som arbetsmiljö, säger Uday Kumar professor i drift- och underhållsteknik vid Luleå tekniska universitet.

Gruvkonferensen behandlar de flesta aspekterna av ytliga- och underjordisk berganläggningar, liksom dagens utmaningar när det gäller brytningsmetoder, utrustning, drift- och underhåll och arbetsmiljö. Det är den 26:e gången som denna stora internationella vetenskapliga konferens (MPES, Mine Planning and Equipment Selection) hålls.

Denna gång äger den rum i Luleå. Välkomna! Datum: 29-30 augusti 2017 Plats: Kulturens hus i Luleå Tidpunkt: Se fullständiga programmet med tider:

https://www.ltu.se/cms_fs/1.158300!/file/Program%20-MPES2017%20v14.pdf

Annons