Mötesplatsen för dig inom gruv- och stålindustrin, jun, 21 2018
Senaste Nytt

Sandvik etablerar lokal tillverkningsanläggning i Sydafrika

Ska bygga nya lågprofillastaren Sandvik LH115L

Foto: Sandvik
Foto: Sandvik
Publicerad av
Peter Höök - 06 sep 2017

Sandvik fortsätter att investera i Sydafrika och etablerar lokal tillverkningskapacitet för att bygga högkvalitativ och lastutrustning nära sina kunder. Sandvik har identifierat möjligheten att ytterligare stödja den lokala industrin och har beslutat att etablera en egen lokal tillverkningsanläggning för fullständig produktion av den nya lågprofillastaren Sandvik LH115L som kommer att lanseras på den afrikanska marknaden.

– Den senaste lokala tillverkningsanläggningen innebär ett spännande nytt kapitel i företagets utveckling och visar vår ambition att spela en roll i kompetensutvecklingen och den lokala tillverkningskapaciteten, säger Simon Andrews, vice vd för försäljningsområde södra Afrika, vid Sandvik Mining and Rock Technology.

Dessutom tar Sandvik sina globala standarder och processer inom tillverkning av hög kvalitet till den nya anläggningen.

– Genom kunskapsöverföring kan vi sätta upp de beprövade processer och system som vi redan har på andra tillverkningsenheter runt om i världen, så att vi vid behov kan addera andra Sandvikprodukter till tillverkningen, säger Mats Eriksson , vd för produktområdet Load and Haul vid Sandvik Mining and Rock Technology.

Annons

Annons

Annons