Mötesplatsen för dig inom gruv- och stålindustrin, jun, 21 2018
Senaste Nytt

Wipro och Outokumpu skriver kontrakt

Ska tillhandahålla applikationshanteringstjänster för Outokumpus SAP-system

Linjen utnyttjar varmvalsade band på rulle. Foto: Outokumpu USA.
Linjen utnyttjar varmvalsade band på rulle. Foto: Outokumpu USA.
Publicerad av
Peter Höök - 08 sep 2017

Wipro har tecknat ett femårskontrakt med Outokumpu avseende drift av IT-applikationer. Outokumpu har sitt huvudkontor i Finland och är en av världens ledande leverantörer av rostfritt stål.

Femårskontraktet innebär bland annat att Wipro ska tillhandahålla applikationshanteringstjänster för Outokumpus SAP-system samt supporttjänster för äldre applikationer vid Outokumpus anläggningar i hela världen. Med Wipro HOLMES Artificial Intelligence PlatformTM som grund kommer Wipros nästa leveransfas att kännetecknas av en förbättrad användarupplevelse och ökad produktivitet samtidigt som processerna påskyndas genom automatisering.

– Outokumpu strävar fortsatt efter att förbättra sina resultat och att uppnå synergieffekter och kostnadseffektivitet i alla våra verksamheter och koncernfunktioner. Investeringar i att transformera IT-miljön spelar en viktig roll när det gäller att nå dessa mål. ”Wipro har visat att de kan stödja Outokumpu under denna transformationsprocess. Vi ser fram emot fortsatta positiva bidrag och en ytterligare förstärkning av vårt samarbete med Wipro, säger Outokumpus vd Roeland Baan.

Annons

Annons

Annons