Mötesplatsen för dig inom gruv- och stålindustrin, jul, 20 2018
Senaste Nytt

Kazakstan investerar i högproduktiv gruvverksamhet

Köper lastmaskiner, lastare och borriggar av Atlas Copco

Foto: Atlas Copco
Foto: Atlas Copco
Publicerad av
Peter Höök - 02 okt 2017

Atlas Copco har nyligen vunnit ordrar från Kazakhmys Corporation, en ledande kopparproducent i Kazakstan. Gruvutrustningen kommer att stärka kundens produktivitet, säkerhet och arbetsmiljö.  Ordrarna omfattar dussintals med lastmaskiner, lastare och borriggar för användning i 11 gruvor, inklusive den stora koppar- och silvergruvan Zhomart i centrala Kazakstan. Ordrarna uppgår totalt till 215 miljoner kronor och lades under andra och tredje kvartalet 2017. Leverans av utrustningen har börjat och kommer att fortsätta under del av 2018.  

– Atlas Copco är stolt över att vara en viktig partner till Kazakhmys Corporation då bolaget expanderar sin gruvverksamhet på ett produktivt sätt, säger Helena Hedblom, chef för Atlas Copcos affärsområde Gruv- och bergbrytningsteknik. Med vår utrustning kommer Kazakhmys Corporation att öka sin produktivitet medan de förbättrar arbetsmiljön för operatörerna och sänker livscykelkostnaden.

Maskinerna kommer att utrustas med Atlas Copcos telematiklösning Certiq, vilken tillåter automatiserad och intelligent övervakning av produktivitet och maskinprestanda.  

Annons

Annons

Annons