Mötesplatsen för dig inom gruv- och stålindustrin, jan, 21 2018
Senaste Nytt

Gränges investerar i Tyska GETEK

Gränges lägger in 4,4 miljoner euro kontant

Foto: Gränges
Foto: Gränges
Publicerad av
Peter Höök - 06 okt 2017

Gränges investering i produktionsbolaget GETEK GmbH som görs tillsammans med tyska Erbslöh Aluminium GmbH för tillverkning av aluminiumgöt genom avancerad sprayformningsteknik har godkänts av berörda konkurrensmyndigheter. Gränges publicerade information om investeringen i pressmeddelande den 29 augusti 2017.

För Gränges innebär investeringen möjligheter att expandera inom Active Brazing med produkter som bland annat Trillium, en innovativ teknik som förbättrar tillverkningsprocessen och prestandan hos lödda värmeväxlare i aluminium.

Gränges investerar 4,4 miljoner euro kontant och erhåller 51 procent av GETEK GmbH. Erbslöh, som skjuter till produktionstillgångar, personal och kompetens, kommer att äga 49 procent av bolaget. Bolaget kommer att betjäna både Gränges och Erbslöh som kunder utifrån två produktionsanläggningar, en i Tyskland och en i Frankrike. Totalt har produktionsanläggningarna en årlig sprayformningskapacitet på cirka 4 000 ton. GETEK beräknas ha en omsättning om cirka 3 MEUR under 2017. Transaktionen förväntas under innevarande år ha neutral påverkan på Gränges resultat per aktie.

Annons