Mötesplatsen för dig inom gruv- och stålindustrin, apr, 19 2019
Senaste Nytt

Guldåder upptäckt i Quebec

Azimut explorations  guld- och malmletningsområde  i Quebec, Kanada. Bild-Karta: Azimut Explorations
Azimut explorations guld- och malmletningsområde i Quebec, Kanada. Bild-Karta: Azimut Explorations
Publicerad av
Markku Björkman - 18 okt 2017

Kanadensiska prospekteringsföretaget, Azimut Exploration of Longueuil med högkvarteret i Quebec och deras samarbetspartner, meddelarde att de har upptäckt ansenliga kvantiteter av högkvalitativt guld vid företagets prospekteringsprojekt, Eleonore South, i James Bay-regionen.

Den nya upptäckten gjordes vid projektsektionen Moni. Azimut säger att guldåderns struktur i hög grad är förbunden med ett större nätverk av kvarts och fältspat.

Kvarts är ett mineral som består av kisel och syre. Fältspat är namnet på en grupp av mineraler som innehåller aluminium och kisel jon. Fältspatsgruppen ingår även kalium (kaliumoxid), kalk (kalciumoxid) och aluminiumsilikater läsk (natrium oxid).

Första borrningsfasen i Eleonore South är nu färdig och teamet väntar på resultat. Borrningens fas 2, som kommer att omfatta en 3600 meter lång areal, genomförs mellan januari och mars 2018. Resultatet är också avhängigt av en magnetisk och en geo- kemisk undersökning av en sjö och prospektering på annat håll inom prospekteringsområdet.

Azimuts del i Eleonore South - projektet är 26,6 procent, Eastmain Resources del 36,7 procent och Goldcorp äger 36,7 procent av projektet.

Källa: Azimut Exploration

Annons