Mötesplatsen för dig inom gruv- och stålindustrin, sep, 26 2018
Senaste Nytt

Ny ledning för Beowulf

Per Göran Färm tar över

Foto: Kommuninvest
Foto: Kommuninvest
Publicerad av
Peter Höök - 30 okt 2017

Beowulf meddelar utnämningen av Per Göran Färm som styrelseordförande i bolaget med omedelbar verkan. Göran föddes 1949 och har varit en vald ledamot av Europaparlamentet från 1999 till 2004 och sedan igen från 2007 till 2014. Göran var också biträdande borgmästare i Norrköping under 1990-talet.

Göran har erfarenhet av industripolitik som tidigare chef för Swedish Trade Union Confederations enhet för ekonomisk politik och utredning, som chef för affärutveckling i  Norrköping och som tidigare ledamot av utskottet för industrifrågor, forskning och energi i Europeiska unionen. Göran har stor erfarenhet av kommunikation som tidigare journalist, informationschef på Riksbyggen och som rådgivare för offentlig angelägenhet.

– Det är mycket glädjande att välkomna Göran till teamet.Han har visat stor entusiasm för att ta del i vad jag hoppas är de sista stegen i att bli tilldelad utnyttjandekoncessionen för Kallak North.Han har stor erfarenhet av svensk media och politik, och kommer i hög grad att komplettera Beowulf-laget, säger Kurt Budge, CEO i Beowulf.

– Jag är väldigt glad över att ta förvaltningen av Beowulf. Den viktigaste uppgiften är nu att få igång Kallak-projektet i Jokkmokk.Vi välkomnar att regeringen har bett länsstyrelsen för Norrbottens län att lämna sitt slutliga yttrande senast den 1 december 2017. Jag ser fram emot att delta och bidra till utvecklingen av en ny och hållbar gruvverksamhet i Sverige, sägerPer Göran Färm.
 

Annons

Annons

Annons