Mötesplatsen för dig inom gruv- och stålindustrin, sep, 26 2018
Senaste Nytt

Sandvik säljer ESAB

Ska fokusera på företagets kärnområden

Foto: ESAB
Foto: ESAB
Publicerad av
Peter Höök - 31 okt 2017

Sandvik Materials Technology har skrivit ett avtal om att avyttra svetstrådaffären med ESAB, en global ledare inom svetsindustrin och del av Colfax Corporation. Affären inkluderar produktionsenheterna i Sandviken, Sverige och Scranton, USA, liksom den globala säljorganisationen och produktutvecklingsorganisationen; sammanlagt cirka 120 anställda. Svetstrådsverksamheten genererade en årlig intäkt på 470 miljoner kronor 2016.

– Vi tror starkt på att ESAB, med svetsning som sin kärnverksamhet, är rätt ägare. Tack vare avyttringen kan vi fortsätta att fokusera på våra kärnområden i enlighet med Sandviks strategi, säger Björn Rosengren, Sandviks vd och koncernchef.

– Vi är mycket glada över möjligheten att kunna erbjuda våra kunder en bredare och starkare portfölj av fyllnadsmaterial i rostfritt och nickellegeringar, säger Shyam Kambeyanda, vd för ESAB.

Transaktionen förväntas generera ett positivt kassaflöde. Avyttringen beräknas vara slutförd inom 2–4 månader, efter att sedvanliga slutvillkor fastställts.

Annons

Annons

Annons