Mötesplatsen för dig inom gruv- och stålindustrin, sep, 26 2018
Senaste Nytt

Clariant går in i Mexico

Erbjuder skräddarsydda kemiska lösningar

Foto: Clariant
Foto: Clariant
Publicerad av
Peter Höök - 01 nov 2017

Clariant, världsledande inom specialkemikalier till gruvindustrin, rapporterade vid Expo Mineria 2017, att företaget för första gången utökar sin omfattande serie av gruvspecifika produktinnovationer och teknisk expertis till kunder i Mexiko. Mexikos stora naturresurser har några av de största fynden av koppar och ädla metaller, liksom den näst största produktionen av silver i världen.

 

Clariant Mining Services är den enda leverantören inom gruvindustrin som erbjuder skräddarsydda kemiska lösningar för gruvprocessen och erbjuder ledande teknik inom flotationskemi och explosiva emulgeringsmedel. Clariants produktportfölj omfattar alla slags malmer, särskilt koppar, järn och fosfater i linje med den mexikanska gruvindustrins fokus.

I synnerhet kommer kunder i Mexiko att ha glädje av Clariants globala kompetenscenter för prospektering och utveckling i Tucson, Arizona, som öppnades i november 2016. Att ha navet för gruvforskning så nära gränsen mellan USA och Mexiko kommer att underlätta ett nära samarbete med den mexikanska gruvindustrin.

– Varje fyndighet har sin egen malmkomposition, vilket betyder att anpassade lösningar är mycket viktiga. Vi ser fram emot att dela med oss ​​av våra ledande teknologier och stora erfarenhet av att arbeta med kundernas gruvor i Peru, Chile och Brasilien, med de i Mexiko, allt efter behovet växer för effektiva, högkvalitativa lösningar i hela gruvkedjan, säger Jorge Arias, Global Head of Mining.

Annons

Annons

Annons