Mötesplatsen för dig inom gruv- och stålindustrin, sep, 26 2018
Senaste Nytt

Studentteam kammar hem 400 000 kronor

Vinner Jernkontorets kreativitetstävling CRE8 the Future

Lag LLJMD bestående av Linn Lindelöw, Louise Dahl, Jakob Viking, Marcus Jungstål och Dan Kindstrand.  Foto: Mittuniversitetet
Lag LLJMD bestående av Linn Lindelöw, Louise Dahl, Jakob Viking, Marcus Jungstål och Dan Kindstrand. Foto: Mittuniversitetet
Publicerad av
Peter Höök - 08 nov 2017

CRE8 är en fartfylld metod för kreativ problemlösning i tävlingsform. 3-4 studentteam prövar sin problemlösningsförmåga mot varandra och pitchar sin lösning för en jury. Uppdraget är skarpt och inhämtas från forskare, företag eller offentlig sektor. Syftet är att träna studenterna att lösa verkliga problem och samarbeta i team som en nyttig erfarenhet för ett kommande arbetsliv.

CRE8 är ett en tävling där flera olika parter möts: Studenter, uppdragsgivare, en jury och Drivhuset. Tävlingen arrangeras av Karlstads universitet och Drivhuset bidrar med utbildningar som studenterna har nytta av under tävlingen.

I år vanns CRE8 the Future av ett lag bestående av fem studenter från Mittuniversitetet och Linköpings universitet. Vinnarna får nu dela på ett stipendium på 400 000 kronor, skriver Sundsvalls Tidning.

Annons

Annons

Annons