Mötesplatsen för dig inom gruv- och stålindustrin, okt, 17 2018
Senaste Nytt

Weland investerar i ny produktionslinje

Foto: Weland
Foto: Weland
Publicerad av
Simon Matthis - 16 nov 2017

Weland AB har investerat i en ny produktionslinje med stans- och panelbockningsmaskin. I maskinlinjen kan detaljer i ett och samma flöde stansas, klippas, formas, bockas och slutligen staplas på pall. Helt automatiskt. Jämfört med traditionell tillverkning ger flödet högre kapacitet, samtidigt som det är kostnadseffektivt och tidsbesparande.

Maskinlinjen bearbetar coils (plåtrullar), vilket minimerar spill eftersom att klipplängden på plåten kan optimeras. Linjen lämpar sig för serietillverkning och idag tillverkas detaljer som butiksinredning, hyllsystem, verktygsväggar och brickplåtar i maskinen. Ju större och otympligare detalj, desto större anledning att serietillverka i Welands nya maskinlinje.

- Med den nya maskinlinjen har vi ökat kapaciteten och styrkan i vår redan kraftfulla maskinpark. Maskinlinjen ger möjligheten till ännu mer flexibel och kostnadseffektiv produktion, där avancerade plåtdetaljer kan tillverkas och staplas på pall helt automatiskt, säger Lars Kennethsson, försäljningschef på Weland AB, i ett pressmeddelande.

Annons

Annons

Annons