Mötesplatsen för dig inom gruv- och stålindustrin, okt, 17 2018
Senaste Nytt

Jobro förvärvar Prototals plåtverksamhet

Foto: Jobro
Foto: Jobro
Publicerad av
Simon Matthis - 23 nov 2017

Ulricehamnsbaserade Jobro förstärker sin marknadsposition genom förvärv av tillgångarna i Prototals plåtverksamhet. Genom förvärvet vill bolaget bredda sitt utbud mot marknaden. Efter förvärvet kommer Jobro att ha cirka 100 anställda och en årsomsättning på ca 160 MSEK.

Jobro tillverkar prototyper och lågvolymserier av komplexa plåtdetaljer i Sverige. Bolagets ambition är att expandera sin verksamhet och bli en av Europas ledande prototyp- och lågserietillverkare av komplexa plåtdetaljer. Verksamheterna kompletterar varandra både avseende produktionsteknologi och kunder. Genom förvärvet kommer Jobro att disponera över en tillkommande teknologi, som är speciellt lämpad för riktigt låga volymer samt för formning av vissa speciella material.

Efter förvärvet kommer Jobro serva kunder inom fordonsindustrin, byggsektorn, flygindustrin och den tyngre tillverkningsindustrin. Tillverkningen kommer fortsatt att ske i både Ulricehamn och Jönköping. Ambitionen är att stärka och expandera verksamheterna på båda tillverkningsställena.

– Prototals verksamhet har ett starkt erbjudande samt en kompetent organisation vilket resulterat i långvariga kundrelationer. Jobros omfattande satsningar på maskinpark, process och metodutveckling samt fokuserat marknadsarbete har gjort att vi idag är en betydande TS-certifierad leverantör till Europas biltillverkare. Förvärvet av Prototals plåtverksamhet kommer nu att göra oss till en än mer komplett och konkurrenskraftig leverantör till gagn för våra kunde, säger Jobros VD Tobias Ludvigsson.

Annons

Annons

Annons