Mötesplatsen för dig inom gruv- och stålindustrin, okt, 17 2018
Senaste Nytt

 Janne Kempe-stipendium till Marit Lindbom

Foto: Svemin
Foto: Svemin
Publicerad av
Simon Matthis - 04 dec 2017

Årets Janne Kempe-stipendiat inom området prospektering eller malmgeologi är nu utsedd. Marit Lindbom får stipendium om 15 000 kr för sitt examensarbete om apatitkemin i Kirunaområdets malmer.

Examensarbetet är skrivet vid institutionen för samhällsbyggnad och naturresurser på Luleå tekniska universitet. Bedömningskommittén som utsåg Marit Lindbom till årets stipendiat bestod i år av Joachim Albrecht, Boliden Mineral AB, Annika Wasström, Boliden Mineral AB och Jan-Anders Perdahl, LKAB. 

Resultaten ger en ny kunskap av apatitkemin i Kirunaområdets malmer och bedöms som värdefulla för gruvindustrin och prospektering, heter det i vinstmotiveringen.

– Jag är jätteglad och samtidigt lite överväldigad av alla positiva frågor och kommentarer jag fick i samband med stipendieutdelningen. Det är och var superkul att se så många inom branschen börja visa intresse för de här lite mer undangömda skatterna i vår berggrund, och jag tror det kan leda till spännande saker i framtiden, säger Marit Lindbom i ett pressmeddelande.

Annons

Annons

Annons