Mötesplatsen för dig inom gruv- och stålindustrin, okt, 17 2018
Senaste Nytt

Atlas Copco förvärvar distributör av gruvutrustning i USA

Foto: Atlas Copco
Foto: Atlas Copco
Publicerad av
Simon Matthis - 04 dec 2017

Atlas Copco har tecknat avtal om att förvärva tillgångarna i Cate Drilling Solutions LLC, ett amerikanskt bolag som distribuerar och servar Atlas Copcos borrutrustning och komponenter. 

Cate Drilling Solutions har sitt säte i Salt Lake City, Utah, och är aktiv i delstaterna Utah, Nevada, Wyoming och Idaho. Företaget är en Atlas Copco fullservice-distributör för ovanjordsborrprodukter. Cate Drilling Solutions har även en toppmodern återtillverkningsshop som tillgodoser kundernas behov. Det har 35 anställda.

– Att ha det starka teamet på Cate Drilling Solutions som del av vår Grupp kommer att se till att vi kommer närmare våra gruvkunder i centrala USA och kan serva dem ännu bättre , säger Helena Hedblom, chef för Atlas Copcos affärsområde Gruv- och bergbrytningsteknik i ett pressmeddelande.

Förvärvet förväntas slutföras under första kvartalet 2018. Köpeskillingen är inte materiell i förhållande till Atlas Copcos börsvärde och offentliggörs inte.

Cate Drilling Solutions kommer att bli del av divisionen Mining and Rock Excavation Service i Epiroc, Atlas Copcos helägda dotterbolag som kommer att noteras på börsen under 2018 förutsatt att aktieägarna godkänner förslaget.

Annons

Annons

Annons