Mötesplatsen för dig inom gruv- och stålindustrin, dec, 09 2018
Senaste Nytt

Nokian investerar 70 miljoner euro

Vägverket uppmanar bilister att kolla att vinterdäcken är i skick. Det gäller allt från att ha rätt lufttryck till att kolla mönsterdjupet. Om man har dubbdäck kan det finnas skäl att kontrollera så dubbarna sitter som de ska och att de inte har gått sönder. Foto:  Nokian Heavy Tires
Vägverket uppmanar bilister att kolla att vinterdäcken är i skick. Det gäller allt från att ha rätt lufttryck till att kolla mönsterdjupet. Om man har dubbdäck kan det finnas skäl att kontrollera så dubbarna sitter som de ska och att de inte har gått sönder. Foto: Nokian Heavy Tires
Publicerad av
Markku Björkman - 22 dec 2017

Finska Nokian Heavy Tires, som tillhör Nokian Tires Group, kommer att öka sin produktionskapacitet av tunga däck med 50 procent genom att investera cirka 70 miljoner euro på Nokias anläggningar under de närmaste tre åren.

Allt efter behov kommer cirka 50 nya personer att anställas för tillverkning av tunga däck och befintliga anställda kommer att utbildas för nya arbetsuppgifter.

- Investeringen omfattar till exempel nya monteringsmaskiner, en ny produktionslinje och automatisering av lager. Delar av jobbet förändras när däcken inte behöver flyttas på grund av tilltagande automatisering, säger Manu Salmi, Senior VD för Nokian Heavy Tires.

Nokian vill växa med sin verksamhet eftersom platsen är bra för kunderna. Automation gör emellertid produktionen effektivare.

Syftet är att öka den maximala kapaciteten av tunga däck från ca 20 miljoner till 32 miljoner kilo. Produktionstillväxten är betydande, så att anställda kan garanteras under överskådlig framtid.

Annons