Mötesplatsen för dig inom gruv- och stålindustrin, dec, 09 2018
Senaste Nytt

Höganäs förvärvar tyskt företag

Foto: Höganäs
Foto: Höganäs
Publicerad av
Simon Matthis - 03 jan 2018

Höganäs AB förvärvar 100 procent av H.C. Starck-gruppens enhet Surface Technology & Ceramic Powders, STC. STC är en global tillverkare av ytbeläggningsteknik, keramiska pulver och pulver för additiv tillverkning, med ett stort antal tillämpningsområden. Företaget är en separat legal enhet inom Starck Group.

Förvärvet ska ge Höganäs tyngd inom ytbeläggning och additiv tillverkning, skriver företaget i ett pressmeddelande. Förvärvet ska också ge Höganäs globala säljnätverk en hävstång, med möjlighet till korsförsäljning av produkter till STC:s kunder, och vice versa.

– STC är ett spännande företag med attraktiv tillväxtpotential som strategiskt passar Höganäs mycket väl. STC:s breda produktportfölj och starka varumärken kommer att bredda vår existerande portfölj och ge oss betydande produktutvecklingsförmåga och kunskap. Förvärvet av STC ger oss också möjligheten att leverera till nya kundsegment inom flygindustrin. STC kompletterar oss dessutom geografiskt genom sin starka europeiska närvaro, då vi redan har en stark sådan i Asien och i Amerika. Vi ser fram emot att välkomna våra nya kollegor till Höganäs och att arbeta tillsammans mot våra mål, samtidigt som vi förstärker vår position som världsledande tillverkare av metallpulver, säger Fredrik Emilson, VD för Höganäs, i pressmeddelandet.

Den avslutande transaktionen väntas ske under första halvan av 2018, efter myndighetsgodkännande.

Annons