Mötesplatsen för dig inom gruv- och stålindustrin, nov, 20 2018
Senaste Nytt

Pegroco Invest förvärvar Sarlin Furnaces

Foto: Sarlin Furnaces
Foto: Sarlin Furnaces
Publicerad av
Simon Matthis - 03 jan 2018

Investeringsbolaget Pegroco Invest AB har förvärvat verksamheten i Sarlin Furnaces av den finska företagsgruppen Sarlin Group Oy Ab. Sarlin Furnaces är marknadsledande i Sverige inom industriugnar för värmebehandling av metaller och bland kunderna finns flera stora svenska industriföretag.

På skuldfri basis utgör köpeskillingen 5,7 miljoner kronor.

Sarlin Furnaces är specialister på ugnar för värmebehandling av järn, stål, aluminium, zink och andra metaller. Företaget tillhandahåller tjänster för service och underhåll samt nybyggnationer och moderniseringar av industriugnar. Bolaget har en lång historik och har idag över 1500 ugnar installerade hos kunder. Bland kunderna finns de flesta stora svenska industribolag som t.ex. Volvo, SKF, Atlas Copco och Sandvik. Efter en strategisk översyn har bolaget nyligen förstärkt sitt erbjudande inom service och underhåll, en fokusering som kommer att fortsätta även efter ägarbytet. Sarlin Furnaces omsättning för 2017 blir cirka 56 miljoner kronor.

– Sarlin Furnaces har en mycket stark kundbas i Norden, konstaterar Thomas Brue, vd för Pegroco Invest AB.

– Den nya strategin och deras marknadsledande position inom service och underhåll för industriugnar gör att vi ser en god tillväxtpotential för bolaget.

Annons