Mötesplatsen för dig inom gruv- och stålindustrin, feb, 16 2019
Senaste Nytt

SSAB lanserar program för varmvalsade höghållfasta stål

Foto: SSAB
Foto: SSAB
Publicerad av
Simon Matthis - 07 feb 2018

SSAB har introducerat ett program av varmvalsade, avancerade höghållfasta stål (AHSS) i sin portfölj med Docol stål till bilar, vilket ska möjliggöra utveckling av nya, innovativa chassikomponenter.

Det nya sortimentet av Docol varmvalsade AHSS-produkter ger ökad styrka till fordonskomponenter som torsionsstavar, länkarmar och chassi. Det ger också tillverkarna en optimerad mikrostruktur med goda utmattningsegenskaper och formbarhet för komplexa konstruktioner.

För chassikomponenter är varmvalsat stål ofta det lämpligaste valet, bland annat på grund av det större tjockleksintervallet. Docol varmvalsade AHSS-produkter finns i tjocklekar från 2,0 upp till 6,0 mm, vilket gör att chassikomponenterna till fullo kan dra nytta av stålets unika egenskaper.

-Förutom ett brett tjockleksintervall möjliggör Docol varmvalsade AHSS en drastisk ökning av draghållfastheten i en komponent, samtidigt som det behövs mindre material för att producera den. Det kan ge en betydande viktminskning samtidigt som du får samma prestanda och lägre kostnad eftersom det behövs mindre material totalt, förklarar Daniel Sund, produktchef för varmvalsade stål hos SSAB, i ett pressmeddelande.

 

Docol varmvalsade AHSS-produkter är resultatet av en avancerad kylsträcka på SSABs varmvalsverk. Systemet som installerades 2011 gör att man kan skapa många fler sorter av varmvalsat AHSS med jämn kvalitet.

Annons