Mötesplatsen för dig inom gruv- och stålindustrin, feb, 16 2019
Senaste Nytt

Ferex på benen igen efter lyckad rekonstruktion

Foto: Ferex
Foto: Ferex
Publicerad av
Simon Matthis - 08 feb 2018

Torsdag den 1 februari markerade en milstolpe i Byskeföretaget Ferex historia. Företaget kunde då efter närmare ett år avsluta den rekonstruktion som genomförts.

-­Arbetet har varit framgångsrikt, och vi är mycket glada att nu kunna ta det här steget. Det är möjligt tack vare lojala kunder, leverantörer och medarbetare, säger vd:n och ägaren Hans Sundqvist, i ett pressmeddelande.

I januari 2017 gick verkstadsföretaget Ferex AB i Byske utanför Skellefteå in i rekonstruktion.

-Tack vare en fantastisk uppslutning från kunder, leverantörer och medarbetare har vi kunnat bedriva en normal verksamhet under rekonstruktionen. Flera kunder har till exempel lagt mer beställningar än vanligt under den här perioden, ett kvitto på att vi ses som en stark och viktig leverantör, säger Hans Sundqvist.

Företaget har tillsammans med rekonstruktören genomfört åtgärder som har lett till att bolagets lönsamhet har kunnat återställas.

-När vi nu åter står helt på egna ben har vi för det närmaste året lagt en budget där vi håller tillbaka kostnaderna så långt det är möjligt för att konsolidera oss och bygga en plattform för att satsa för framtiden.

Just nu ligger fokus på att forma företagets organisation för en ännu effektivare produktion.

Annons