Mötesplatsen för dig inom gruv- och stålindustrin, dec, 14 2018
Senaste Nytt

Husqvarna utvecklar magnesiumkolv för lättviktsprodukter

Foto: Brunel University
Foto: Brunel University
Publicerad av
Simon Matthis - 06 mar 2018

Husqvarna Group ska i ett samarbete med Brunel University London utveckla en magnesiumkolv för lättviktsprodukter för utomhusbruk, som motorsågar och andra skärverktyg för bland annat trädgårdsskötsel och skogsbruk, med målet att öka ergonomi och effektivitet.

AMPD-projektet (Advanced Magnesium Piston Development) kommer att undersöka nya legeringar och processteknik som kan leda till lättare, effektivare motorer med minskade vibrationer.

– Utvecklingen av en ny magnesiumkolv har påskyndande fördelar inom motordesign och konstruktion, säger Erik Nyberg, programchef vid Brunel Center for Advanced Solidification Technology (BCAST) i ett pressmeddelande.

– Precis som en bil är dessa väldigt komplexa maskiner och interaktionen mellan komponenter är relaterade på så många sätt.

 – Mycket små viktreduceringar av den lättaste konstruktionsmetallen, som magnesium är, kan resultera i omfattande fördelar för tillhörande motorkomponenter, vilket leder till en mer effektiv maskin, säger Eric Nyberg vidare.

Annons