Mötesplatsen för dig inom gruv- och stålindustrin, mar, 25 2019
Senaste Nytt

SKF lanserar nytt instrument för tillståndskontroll

Foto: SKF
Foto: SKF
Publicerad av
Simon Matthis - 07 mar 2018

Det ska vara enkelt att komma igång med tillståndskontroll av maskinparken; det är grundtanken bakom SKF Enlight QuickCollect som nu lanseras på den svenska marknaden i samband med Underhållsmässan i Göteborg.

SKF Enlight QuickCollect är en trådlös portabel sensor som, enligt SKF, inte kräver expertkunskap inom tillståndsdiagnostik eller omfattande träning för att användas. Även en oerfaren användare kan börja övervaka maskinhälsan på sin roterande utrustning.

Genom att använda SKF Enlight QuickCollect i kombination med en mobilapp kan man enkelt identifiera maskinens tillstånd samt dela inspektions-, process- och maskinhälsodata med relevant personal.

SKF QuickCollect är designad för att klara industriell miljö och även klassad för att användas i explosiv miljö. Sensorn mäter vibrationshastighet, envelope och temperatur och klarar åtta timmars batteritid. SKF Enlight QuickCollect består av följande tre delar: QuickCollect som är en trådlös och portabel sensor, Appen QuickCollect och Appen DataCollect som kan laddas ner för surfplattor.

– Den största utmaningen i att förstärka underhållsrutiner för maskinutrustning är först och främst att få tillgång till data. QuickCollect-sensorn och apparna gör uppgiften inte bara enklare utan också billigare än någonsin tidigare. Det här systemets övervakningssystem på grundnivå kräver inte massor av träning eller skickliga vibrationsanalytiker. Det ger dig direkt indikation på maskinhälsa och möjlighet till diagnostik samtidigt som du kan koppla upp dig till experthjälp när det behövs, säger Barrie Rogers produktchef för SKF Enlight QuickCollect.

Annons