Mötesplatsen för dig inom gruv- och stålindustrin, mar, 18 2019
Senaste Nytt

Railcare tecknar kontrakt värt 360 miljoner med Kaunis Iron

Foto: Kaunis Iron
Foto: Kaunis Iron
Publicerad av
Simon Matthis - 13 mar 2018

Järnvägsspecialisten Railcare har tecknat ett femårskontrakt med gruvbolaget Kaunis Iron värt 360 miljoner kronor. Railcare kommer med start under tredje kvartalet 2018 att köra två tågomlopp per dygn, sju dagar i veckan med en volym om cirka två miljoner ton järnmalm per år.

Vagnarna som ska används ägs av Kaunis Iron och linjeloken kommer att tillhandahållas av Railcare T. Railcare kommer att använda tre vagnsätt under kontraktstiden. Railcare T svarar för planering av tågproduktion, resurser för växling i samband med omlastning från lastbil till järnväg vid terminalen i Pitkäjärvi och i Narviks hamn samt linjekörningen däremellan. Railcare kommer att starta rekrytering av ett tiotal personer inför detta projekt, främst fler lokförare.

– Vi är otroligt stolta och glada över det förtroende vi fått från Kaunis Iron och att vi kommer att leverera järnvägslösningarna vid återstarten av Kaunisvaara-gruvan. Med våra norrländska rötter känns det extra bra att medverka i detta projekt som kommer betyda mycket för Pajalaområdet, men även att vi kan bidra till Norrlands och Sveriges rykte som framstående producent av högkvalitativ järnmalm. Avtalet är strategiskt bra och projektet ger Railcare T en betydande volym utöver den basbeläggning vi redan har från befintliga kunder. Jag ser fram emot en långsiktig relation med Kaunis Iron, säger Daniel Öholm, vd på Railcare Group AB, i ett pressmeddelande.

Annons