Mötesplatsen för dig inom gruv- och stålindustrin, mar, 18 2019
Senaste Nytt

Ny industriutbildning startar i Alingsås

Publicerad av
Simon Matthis - 13 mar 2018

En ny vuxenutbildning inom plåt- och svetsteknik har startat på Campus Alingsås. I Alingsås finns ett flertal företag med stora behov av att säkra upp framtida kompetens inom plåt- och svetsteknik. Men utbildningarna är få och ligger långt bort.

- Både vi och näringslivet har uppmärksammat detta och under en process har vi diskuterat tillsammans vad vi skulle kunna göra och det har lett fram till denna utbildning, säger André Essebro, utbildningssamordnare på Campus Alingsås, i ett pressmeddelande.

Lokalen där utbildningen bedrivs ligger i anslutning till Alströmergymnasiet och har inför starten renoverats upp för att anpassas till dagens krav och utrustats med moderna och produktionslika maskiner.

- Vi är väldigt stolta över utbildningen som är ett konkret resultat av samverkan mellan industriföretagen i Alingsås, kommunen genom Campus Alingsås, Sparbanksstiftelsen i Alingsås och olika maskintillverkare. Dessutom har två duktiga lärare rekryterats vilket borgar för en god kvalité på utbildningen, säger André Essebro.

Annons