Mötesplatsen för dig inom gruv- och stålindustrin, mar, 18 2019
Senaste Nytt

Alfa Laval avyttrar värmeväxlarsystem

Foto: Alfa Laval
Foto: Alfa Laval
Publicerad av
Simon Matthis - 03 apr 2018

Alfa Laval har tecknat ett avtal om att sälja sin verksamhet i produkgruppen för värmeväxlarsystem, för närvarande placerad i ”the Greenhouse” (”Växthuset”), till NIBE-koncernen. Transaktionen förväntas slutföras under andra kvartalet 2018, men dess värde har inte offetntliggjorts.

Verksamheten för värmeväxlarsystem har varit en del av ”the Greenhouse” sedan 2016. Den flyttades dit tillsammans med några andra utvalda produktgrupper för att ges bästa möjliga förutsättningar för ett förbättrat resultat. Strategin har visat sig vara framgångsrik och värmeväxlarsystem-verksamheten redovisade intäkter på 300 miljoner kronor under 2017, skriver Alfa Laval i ett pressmeddelande.

–Verksamheten har verkligen förbättrats under 2017.  Dock har vi dragit slutsatsen att verksamheten kommer att få ännu bättre möjligheter att utvecklas inom NIBE-koncernen. NIBE-koncernen är en stark aktör med dedikerat fokus på VVS-industrin – och värmeväxlarsystemen kommer att bli ett värdefullt komplement till deras nuvarande produktportfölj, säger Tom Erixon, VD och koncernchef för Alfa Laval.

Överenskommelsen om att avyttra affärsområdet för värmeväxlarsystem till NIBE-koncernen kommer att påverka cirka 60 anställda i Sverige, Frankrike, Ryssland, Tjeckien, Finland, Storbritannien och Slovakien. Dessa medarbetare kommer att fortsätta sin anställning inom NIBE-koncernen i samband med slutdatum för transaktionen.

 

 

Annons