Mötesplatsen för dig inom gruv- och stålindustrin, mar, 18 2019
Senaste Nytt

Saab tar tysk robotorder

Ordervärdet uppgår till cirka 236 miljoner kronor

Foto: Saab
Foto: Saab
Publicerad av
Peter Höök - 04 apr 2018

Saab har fått en beställning från Taurus Systems på komponenter och hårdvara till den autonoma stand-off-roboten Taurus 350. Ordervärdet uppgår till cirka 236 miljoner kronor och leveranser kommer ske under perioden 2019-2020.

Taurus är ett avancerat, modulärt och flygburet robotsystem med en räckvidd på över 500 kilometer. Systemet används för att slå ut såväl bunkrar och andra djupt gömda mål men också värdefulla tillgångar som radarstationer och anläggningar. Beställningen är ett avrop av en option inom ramen för ett tidigare kontrakt som tecknades med Taurus Systems under 2014 gällande leveranser av komponenter och hårdvara. Taurus Systems ansvarar för slutmontering.

Intresset för det här avancerade och moderna vapensystemet ökar hela tiden och den här beställningen är i linje med vår affärsstrategi. Många flygvapen världen över letar just nu efter vapensystem som kan bryta sig igenom ett starkt landbaserat luftförsvar och slå ut en mängd olika mål med hög precision. Taurus Systems är det rätta valet för många av de kunderna, säger Görgen Johansson, chef för Saabs affärsområde Dynamics. 

Annons