Mötesplatsen för dig inom gruv- och stålindustrin, mar, 18 2019
Senaste Nytt

Duterte hotar stoppa all mineralbrytning i dagbrott

Foto: WIkimedia Commons
Foto: WIkimedia Commons
Publicerad av
Simon Matthis - 11 apr 2018

Filippinernas färgstarke president Rodrigo Duterte har sagt att han kommer att förbjuda all gruvbrytning i dagbrott nästa år, om inte gruvbolagen planterar träd på den mark de förstört.

– Jag vill ha träd lika långa som jag inom sex månader. Om det inte finns något sådant så kan du räkna med att ditt tillstånd blir indraget. Vänta inte på din sorgs dag, sa Duterte på måndagen den 9 april enligt INN Resource.

Filippinerna är världens näst största nickelproducerande land med en produktion på 230 000 ton om året 2017. Landet har också blivit den största exportören av nickelmalm till Kina de senaste fyra åren sedan Indonesien införde ett leveransförbud 2014.

Sedan april förra året råder förbud mot brytning i alla nya dagbrott på Filippinerna. Det har medfört att 26 gruvor lagt ner eller temporärt upphört produktionen.

– Vi hoppas att presidenten kommer att ompröva sitt beslut eftersom brytning i dagbrott är en etablerad gruvmetod över hela världen, säger Ronald Recidoro på Filippinernas handelskammare för gruvor till INN Resource, och han tillägger att förbudet också kommer att förvåra produktionen av cement och kol.

Källa: INN Resource

Annons