Mötesplatsen för dig inom gruv- och stålindustrin, maj, 26 2019
Senaste Nytt

Atlas Copco-vd: ”Vi har haft en mycket stark inledning på året”

Foto: Atlas Copco
Foto: Atlas Copco
Publicerad av
Simon Matthis - 27 apr 2018

Atlas Copco rapporterade tidigare i veckan en rekordstor ordertillväxt och stark resultatutveckling. På kort sikt förväntas den sammantagna efterfrågan för företagets kvarstå på nuvarande höga nivå.

“Vi har haft en mycket stark inledning på året”, säger Mats Rahmström, VD och koncernchef för Atlas Copco-gruppen. “Framöver kommer Atlas Copco att ha ett ännu starkare fokus på industriella kunder och på att skapa värde genom innovativa produkter och service. Vi är ett bolag som alltid omfamnat förändring för att bli ännu bättre”.

Orderingången för Atlas Copco-gruppen ökade med 6 procent. 

”Kundaktiviteten var hög och genomslaget för våra nya produkter och vårt servicerbjudande var starkt,” säger Mats Rahmström.

Bland de innovativa produkter som Atlas Copco-gruppen lanserat under kvartalet finns en torkare för marknaden inom medicinsk gas som erbjuder låga kostnader och hjälper kunderna att minska kostsamma luftbortfall, ett vakuumpumpsystem med en innovativ klodesign och justerbar hastighet, en TwinPower-generator med ökad flexibilitet och mindre energiåtgång samt ett nytt batteridrivet åtdragningsverktyg.