Mötesplatsen för dig inom gruv- och stålindustrin, mar, 19 2019
Senaste Nytt

Sandvik implemeterar AI-baserat analysverktyg i varmvalsverk

Foto: Maintpartner
Foto: Maintpartner
Publicerad av
Simon Matthis - 02 maj 2018

Sandvik Materials Technology och Maintpartner har ingått avtal om att implementera MP INtelligence, en AI-baserat prediktiv analys vid Sandviks varmvalsverk i Sandviken. Den snabba implementeringen är redan igång.

Avtalets ordervärde har inte offentliggjorts.

MP INtelligence är ett system som varnar för framväxande fel och processtörningar långt innan andra system reagerar. Det kommer att säkra Sandviks produktion och säkerställa för sin del slutprodukternas höga kvalitet, skriver Maintpartner i ett pressmeddelande.

Det kommer också att styra operatörerna för att optimera anläggningens drift och processer.

– MP INtelligence hjälper till att undvika förluster som kan gå upp till flera miljoner euro på grund av oväntade fel och påföljande produktions- och driftstopp. Detta avtal stärker vår position inom metallindustrin, medan analyserna redan har en stadig position inom andra branscher som energi-, kemi- och läkemedelsindustrin,säger Otto Tarkiainen, chefen för enheten produktivitet och digitala lösningar vid Maintpartner.

Sandvik Materials Technology tillverkar avancerade rostfria stål, pulverbaserade legeringar och speciallegeringar för de mest krävande industrier.  

Annons