Mötesplatsen för dig inom gruv- och stålindustrin, mar, 19 2019
Senaste Nytt

Gränges återupptar aluminiumproduktion i USA

 

 

Photo: Gränges
Photo: Gränges
Publicerad av
Simon Matthis - 04 maj 2018

Gränges har beslutat att återuppta produktionen vid fabriken i Newport, Arkansas, för tillverkning av tunn aluminiumfolie för olika typer av konsumentapplikationer. Totalt uppgår investeringen till 26 MUSD.

– Det här är ett bra tillfälle för oss att uppgradera och använda de tillgångar vi redan äger, och adressera en attraktiv marknadsnisch som tidigare i huvudsak försörjts via import. Vi räknar med att investeringen ska ge ett positivt bidrag till resultatet under 2019 och framåt, säger Gränges VD Johan Menckel i ett pressmeddelande.

Investeringen avser uppgradering av nuvarande valsverk och utrustning. Fabriken i Newport tillverkade aluminiumfolie för konsumentapplikationer fram till 2015 och har därefter i huvudsak varit stängd med en mycket begränsad verksamhet inom ytbehandling. Fabriken var en del av Norandas verksamhet inom valsad aluminium som Gränges förvärvade 2016.

Produktionen i Newport kommer att starta under första kvartalet 2019, och sedan successivt utökas i takt med att uppgraderingen slutförs.  

Annons