Mötesplatsen för dig inom gruv- och stålindustrin, jun, 17 2019
Senaste Nytt

NSSMC har slutfört förvärvet av finska Ovako

Publicerad av
Simon Matthis - 04 jun 2018

Nippon Steel & Sumitomo Metal Corporation (NSSMC), en av världens största stålproducenter, tillkännagav nyligen att förvärvet av Ovako Group är genomfört. Ovako kommer att fortsätta bedriva verksamhet under det egna varumärket Ovako och legalt ingå som ett dotterbolag till NSSMC.

 

– Det är väldigt tillfredställande att nu fullt ut kunna påbörja vår resa som en del av NSSMC. För Ovako innebär förvärvet att vi nu får en stark industriell ägare inom den globala stålindustrin. Vi ser fram emot att med NSSMC:s teknologiska ledarskap och globala räckvidd kunna skapa ännu mer värde för våra kunder, säger Marcus Hedblom, vd och koncernchef för Ovako, i ett pressmeddelande.

 

Ovako meddelade den 15 mars 2018 att NSSMC tecknat avtal om att förvärva 100 procent av Ovako Group från Triton. Parterna har kommit överens om att inte offentliggöra villkoren för transaktionen.

 

NSSMC tillverkar ett brett sortiment av avancerade stålprodukter i mer än 15 länder och vid 12 stålverk i Japan. För räkenskapsåret som slutade den 31 mars 2016 rapporterade NSSMC en stålproduktion på en konsoliderad nivå om 45 miljoner ton.