Mötesplatsen för dig inom gruv- och stålindustrin, mar, 22 2019
Senaste Nytt

Trumps ståltullar: Kanada väntar med motåtgärder

Aluminiumindustri i Baie-Comeau. Foto: Alcoa
Aluminiumindustri i Baie-Comeau. Foto: Alcoa
Publicerad av
Simon Matthis - 07 jun 2018

Medan EU redan aviserat motåtgärder i form av tullar på amerikanska produkter som svar på USA-administrationens stål- och aluminiumtullar avvaktar Kanada ännu med liknande besked. Detta trots att Kanada kan drabbas betydligt hårdare av tullarna än EU då mer än 85 procent av stålproduktionen och ungefär lika mycket av den omfattande aluminiumproduktionen exporteras till grannlandet i söder. Industrifackföreningarna i landet är oroliga för att många jobb kan försvinna från sektorn och kräver motåtgärder i form av egna tullar på amerikanska produkter för att skydda den kanadensiska metallindustrin.

Ordföranden för kanadensiska stålproducenternas föreningen Joseph Galimberti säger, enligt Reuters, att producenterna inte efterfrågat ekonomisk hjälp från den federala regeringen, utan motåtgärder som kan införas så snabbt som möjligt.

– Vi ser att stålkunder just nu lägger om sina order och avvaktar med sina order ... det här är en tuff situation för kanadensiskt stål, sa Joseph Galimberti efter ett möte med regeringsföreträdare till reportrar, enligt Reuters.

 

Annons