Mötesplatsen för dig inom gruv- och stålindustrin, mar, 19 2019
Senaste Nytt

Nu har portarna öppnat till Euro Mine Expo

Nu öppnar konferensen Euro Mine Expo i Skellefteå. Foto: Christer Wiik
Nu öppnar konferensen Euro Mine Expo i Skellefteå. Foto: Christer Wiik
Janna Tengman, projektledare för Euro Mine Expo. Foto: Christer Wiik
Janna Tengman, projektledare för Euro Mine Expo. Foto: Christer Wiik
Publicerad av
Christer Wiik - 12 jun 2018

Idag, den 12 juni, inleds tredagarsarrangemanget Euro Mine Expo, en internationell mässa och konferens för gruvindustrin som hålls vartannat år. Mötesplatsen arrangeras i Skellefteå av Nolia, Norrlands största arrangör av mötesplatser.

Årets Euro Mine Expo lägger fokus på nya affärsmöjligheter och framtidsvisioner för gruvindustrin. Varje dag under mässan kommer det att hållas en konferens med olika teman med huvudtalare, som Innovation & Business Development, Sustainability in Action och Future Outlook. Dessutom inleds varje dag med djuplodande sessioner inom ny teknik med intressanta tillväxtföretag och företagsledare inom ämnen som virtual reality, röntgenanalyser samt aktuella ämnen för Skellefteå, med tanke på den kommande batterifabriken, som elektrifiering och batterimetaller.

Det hålls också öppna seminarier, ett fullsatt morgonmöte som anordnas av Skellefteå kommun, en start-up pitch session med EIT RawMaterials som värd, samt en rad nätverksträffar.

– Det har varit ett enormt intresse, något programmet och närvaron av flera av de stora gruvbolagen bidragit till, säger Janna Tengman, projektledare för Euro Mine Expo,  som hälsar alla välkomna till årets Euro Mine Expo.

 

 

 

 

Annons