Mötesplatsen för dig inom gruv- och stålindustrin, feb, 16 2019
Senaste Nytt

SSAB säljer Ruukki Constructions verksamhet i Ryssland

Foto: SSAB
Foto: SSAB
Publicerad av
Simon Matthis - 20 jul 2018

SSAB har ingått avtal om att sälja Ruukki Constructions verksamhet i Ryssland (OOO Ruukki Rus) till det ryska bolaget Salavatneftemash. Försäljningen beräknas vara helt genomförd under fjärde kvartalet 2018 och är villkorad av godkännande från ryska konkurrensmyndigheten. Försäljningen gäller inte rättigheterna till Ruukkis varumärke.

-   Vår strategi är att åstadkomma lönsam tillväxt i vår produktaffär, det vill säga Residential Roofing och Building Components, och samtidigt öka marknadsandelen på våra huvudmarknader. För projektaffären, Building Systems, ska vi förbättra lönsamheten genom att utveckla projekt- och produktportföljen. Vi har undersökt möjligheterna att sälja den lokala verksamheten i Ryssland, en verksamhet som har minskat i omfattning och där utsikterna är förhållandevis osäkra. Med en passande köpare kan vi nu gå vidare och genomföra försäljningen. Den ryska verksamheten är helt självständig och transaktionen har således ingen påverkan på vår verksamhet i övriga länder, säger Sami Eronen, vd för Ruukki Construction.

Köpare är det ryska företaget OOO Salavatneftemash.

Ruukki Constructions verksamhet i Ryssland, som nu ska säljas, omsatte cirka 400 miljoner kronor under 2017. Det kan relateras till Ruukki Constructions totala omsättning som uppgick till cirka 5,8 miljarder kronor under samma period.

Annons