Mötesplatsen för dig inom gruv- och stålindustrin, feb, 16 2019
Senaste Nytt

Sanyo Special Steel förvärvar Ovako

Magnus Hedblom.
Magnus Hedblom.
Publicerad av
Simon Matthis - 02 aug 2018

I början av 2018 förvärvade japanska Nippon Steel kommer den svenska specialstålstillverkaren Ovako. Som ett nästa steg att integrera Ovako i Nippon Steel & Sumitomo Metal Corporation (NSSMC) kommer Ovako att förvärvas av Sanyo Special Steel. Det framgår av ett pressmeddelande.

I samband med förvärvet kommer NSSMC, som idag är största aktieägare i Sanyo Special Steel, att öka sitt ägande så att Sanyo Special Steel blir ett majoritetsägt dotterbolag till NSSMC.

Förvärvet ska möjliggöra ett starkare samarbete mellan Ovako, NSSMC och Sanyo Special Steel med ambition att stärka det kommersiella erbjudandet inom specialstål globalt. Förvärvet förväntas vara genomfört i mars 2019, efter myndighetsgodkännande.

– Förvärvet är ett naturligt steg för att integrera Ovako i NSSMC och kommer att stärka Ovakos kommersiella erbjudande och tekniska förmåga. Vi ser många synergier mellan Ovako och Sanyo Special Steel och jag är övertygad om att vi tillsammans kommer att skapa ytterligare möjligheter för våra kunder på den globala marknaden, säger Marcus Hedblom, vd och koncernchef för Ovako, i ett pressmeddelande.

Annons