Mötesplatsen för dig inom gruv- och stålindustrin, maj, 25 2019
Senaste Nytt

Scandivanadium svarar på kritikstormen

Karta: Scandivanadium
Karta: Scandivanadium
Publicerad av
Simon Matthis - 01 aug 2018

Brittiska Scandivanadium, som sökt undersökningstillstånd för tio platser på Österlen, har mött kraftigt motstånd i Skåne, där såväl landstinget som kommuner, fastighetsägare och politiska partier vill stoppa prospekteringen.

Nu svarar Scandivanadium på de kraftiga reaktionerna.

Nyzeeländska Amanda Scott, som företräder Scandivanadium i alla ansökningar till Bergsstaten, säger till Ystads Allehanda:

- Alla som bor i området använder metaller varje dag men i det här fallet blir man väldigt upprörd. De borde istället tänka efter var metallerna i deras telefoner, bilar, datorer och TV-apparater kommer ifrån.
Scandivanadium är framför allt inställt på att leta efter vanadin. Enligt Amanda Scott används vanadin i huvudsak i vindkraftverkens batterier för att lagra energi.

Scandivanadium bildades så sent som i mars i år. För att säkra finansieringen till sina projekt planerar man en så kallad omvänd fusion med ett australiskt börsnoterat företag. När den är klar kommer Scandivanadium att vara ett helägt dotterbolag till det australiska företaget, enligt Ystads Allehanda.