Mötesplatsen för dig inom gruv- och stålindustrin, maj, 26 2019
Senaste Nytt

SSAB lanserar precisionsstålrör  

Publicerad av
Simon Matthis - 25 sep 2018

SSAB lanserar en ny familj av precisionsstålrör, SSAB Form Tube Plus, som enligt ett pressmeddelande kombinerar bockbarhet, dimensionsnoggrannhet och överlägsen ytkvalitet för högglanslackering och förkromning. Rören kan användas exempelvis i möbeltillverkning och krävande lätta konstruktioner. Rören emballeras med tunnplåtsskydd för att förhindra transport- och hanteringsskador och därmed ge en repfri yta för användaren.

Den största nyttan med SSAB Form Plus-rör har man i tillämpningar med snäva passningar och krav på hög ytkvalitet, såsom möbeltillverkning.  

-Dimensionsnoggrannheten säkerställer kostnadseffektiv automatisk tillverkning och teleskopiska lösningar. I vissa fall kan de även ersätta kalldragna rör. Dessutom kan förkromning och högkvalitetslack appliceras direkt på ytan. Därtill bockbarhet och formbarhet. Produkten är unik då alla tre egenskaperna finns i samma produkt, säger produktchef Anders Klang på SSAB Europe.

SSAB Form Tube Plus finns i två stålsorter, E220 och E420, siffran anger sträckgräns.

Den nya produktfamiljen kommer att lanseras på underentreprenadmässan (Alihankinta) i september i Finland och därefter successivt i andra länder.