Mötesplatsen för dig inom gruv- och stålindustrin, maj, 26 2019
Senaste Nytt

Johnny Sjöström ny divisionschef för SSAB Special Steels

Publicerad av
Simon Matthis - 27 sep 2018

Johnny Sjöström har utsetts till ny divisionschef för SSAB Special Steels. Han kommer närmast från Uddeholm där han varit vd sedan 2014.

På Uddeholm har han bland annat förnyat produktstrategin och satt ökat fokus på ledarskap och digitalisering. Johnny Sjöström har tidigare även arbetat för SSAB i Kina med ansvar för marknad, teknik- och strategiutveckling. Han har även varit vd för Scana Leshan i Kina och haft olika chefsbefattningar på Outokumpu Stainless Oy.

- Vi har högt satta mål för divisionen SSAB Special Steels och jag är säker på att Johnny, med hans bakgrund och erfarenhet, är rätt person att leda det arbetet framåt, samtidigt som han kommer att bidra till koncerners utveckling som helhet, säger Martin Lindqvist, vd och koncernchef på SSAB.

Johnny Sjöström har en PhD i materialvetenskap från Karlstad Universitet, men även en executive MBA från Handelshögskolan i Stockholm. Han tillträder sin tjänst senast den 1 april 2019 och tar därmed plats i koncernledningen. Han efterträder Per Olof Stark, som går i pension under 2019.