Mötesplatsen för dig inom gruv- och stålindustrin, apr, 19 2019
Senaste Nytt

EuroMining i nytt avtal med LKAB

Foto: Euromining
Foto: Euromining
Publicerad av
Simon Matthis - 29 okt 2018

EuroMining i Gällivare förlänger sitt samarbete med LKAB och har skrivit ett nytt avtal som väntas generera 50 heltidstjänster lokalt fram till minst år 2023.
– Det känns fantastiskt bra och är en viktig affär för oss. Det innebär inte bara långsiktig trygghet, utan ger också ytterligare förutsättningar för utvecklingsarbete inom viktiga områden, säger Lars Almgrund, projektledare och delägare i Euromining AB i Gällivare, i ett pressmeddelande.
Det nya avtalet som börjar gälla i april 2019 omfattar sju miljoner ton gråbergstransporter per år, vilket skulle motsvara en cirka 500 meter hög fotbollsplan med gråberg årligen, om man lastade allt på höjden. Uppdraget kommer sysselsätta ca 50 personer på heltid till minst år 2023, med möjlighet till förlängning i ytterligare två år.

Under cirka 15 år har EuroMining varit involverade i gråbergshanteringen i LKAB Malmberget och de slöt senast 2017 ett större avtal med bolaget gällande bl.a. hantering av tillsatsmedel och rågods.

EuroMining säljer och utför transport och entreprenadtjänster till framför allt kunder inom gruvindustrin och samarbetar med gruv- och entreprenadföretag. Just nu har de verksamhet i Gällivare, Kiruna och Zinkgruvan.

Annons