Mötesplatsen för dig inom gruv- och stålindustrin, apr, 19 2019
Senaste Nytt

Tibnor förvärvar Saniståls ståldistributionsdel

Foto: Tibnor
Foto: Tibnor
Publicerad av
Simon Matthis - 09 nov 2018

SSABs dotterbolag Tibnor förvärvar ståldistributionsdelen från Sanistål, Danmarks näst största ståldistributör. Förvärvet stödjer SSABs strategiska mål att stärka positionen på den nordiska hemmamarknaden. Den verksamhet som förvärvas hade under 2017 en försäljning om cirka SEK 1,8 miljarder. Förvärvet är villkorat av godkännande från den danska konkurrensmyndigheten, och affären förväntas kunna genomföras i början av andra kvartalet 2019.

– Förvärvet av Saniståls ståldistributionsdel befäster Tibnors nordiska närvaro genom att vi ökar vår marknadsnärvaro i Danmark, där vi för närvarande inte är så synliga. Produkterbjudandena kompletterar varandra bra och vi ser betydande potential för synergier, säger Mikael Nyquist, chef för Tibnor.

Tibnor och SSAB räknar med årliga synergieffekter på cirka SEK 50 miljoner som ett resultat av förvärvet och som kommer att realiseras inom en treårsperiod.

I förvärvet ingår Saniståls moderna ståldistributionscenter (42 000 kvm) i Taulov samt tre säljkontor i Danmark och ytterligare ett säljkontor i Lettland. I samband med förvärvet kommer cirka 130 anställda att flyttas över till Tibnor.

Annons