Mötesplatsen för dig inom gruv- och stålindustrin, apr, 19 2019
Senaste Nytt

Digital lösning för snabbare svetsning

Juhana Enqvist från Kemppi och Niko Korte från SSAB. Foto: SSAB
Juhana Enqvist från Kemppi och Niko Korte från SSAB. Foto: SSAB
Publicerad av
Simon Matthis - 09 nov 2018

SSAB och Kemppi har framgångsrikt integrerat SSABs och Kemppis molnbaserade plattformar SmartSteel och WeldEye för att underlätta informationshantering för basmaterial som används i svetsproduktionen. Resultaten från det framgångsrika pilotprojektet är nu tillgängliga för alla företag som använder båda de digitala plattformarna.

-Att bygga molnbaserade plattformar är ett nytt sätt att göra affärer tillsammans, säger Niko Korte, Senior Manager of Digital Business Development på SSAB.

– Vi går vidare på vår väg mot ett Internet of Materials. Varje initiativ som detta tar oss ett steg närmare en digital identitet för stål och fullständig spårbarhet. Vi är entusiastiska över framtiden och ser fram emot att skapa den i samarbete med andra, fortsätter han.

- Resultaten av pilotprojektet är lovande. Materialcertifikaten skickas nu automatiskt till WeldEye. Genom att skanna produkterna med SmartSteel, få certifikaten automatiskt och kunna dokumentera allt, får kunden en komplett bild av basmaterialen i svetsprocessen, säger Juhana Enqvist, Chief Digital Officer på Kemppi.

WeldEye, Kemppis mjukvara för svetshantering, gör processen smidigare genom att samla in svetsningsparametrarna digitalt från arbetsstationerna och till och med justera svetsutrustningen enligt specifikationerna för digital svetsning (dWPS). För att automatisera processen ytterligare erbjuder SSAB nu sina SmartSteel-data via ett API-gränssnitt.

SmartSteel 1.0 lanserades i maj 2018 och införde möjligheten att skanna stålet och lätt få tillgång till stålets materialcertifikat.

Annons