Mötesplatsen för dig inom gruv- och stålindustrin, apr, 19 2019
Senaste Nytt

Uddeholm öppnar nya anläggningar i Hagfors

Foto: Uddeholm
Foto: Uddeholm
Publicerad av
Simon Matthis - 15 nov 2018

Uddeholm har investerat i en ny värmebehandlingsanläggning och en utbyggnad av ESR-anläggningen vid sitt stålverk i Hagfors. Värmebehandlingsanläggningen invigdes nyligen och den nya pulveranläggningen kör igång på fredag.

- I år har vi investerat i mer än 300 miljoner. Uddeholm har aldrig investerat så mycket tidigare, säger Johnny Sjöström, vd Uddeholm, till Nya Wermlands-Tidningen.

Den nya värmebehandlingsanläggningen är helautomatiserad och ett skäl till att gör investeringen är att det är svårt att få tag på kompetentpersonal. Enligt Olof Ullman, chef på ESR-anläggningen, har arbetslösheten aldrig varit så låg i Hagforstrakten.

– Vi har jättesvårt att få tag i personal när vi utvidgar och expanderar som vi gör nu. Normalt sett behöver 16-17 personer sköta en sådan här anläggning, men nu har vi en person som övervakar, säger Johnny Sjöström till tidningen.

Uddeholm planerar att investera i ytterligare en pulveranläggning, en investering på 150 miljoner kronor som nyligen presenterades för Uddeholms österrikiska ägare Voestalpine.

Annons