Mötesplatsen för dig inom gruv- och stålindustrin, apr, 19 2019
Senaste Nytt

SSAB avyttrar sin ryska verksamhet

Foto: SSAB
Foto: SSAB
Publicerad av
Simon Matthis - 15 nov 2018

SSAB har ingått avtal om att sälja Ruukki Constructions verksamhet i Ryssland (OOO Ruukki Rus) till det ryska bolaget OAO Salavatneftemash.

Försäljningen är nu godkänd av ryska konkurrensmyndigheten och har därmed slutförts. Det skriver SSAB i ett pressmeddelande.

Försäljningen gäller inte rättigheterna till Ruukkis varumärke.

Köpare är det ryska företaget OAO Salavatneftemash. Ruukki Constructions verksamhet i Ryssland, som nu avyttras, omsatte cirka 400 miljoner kronor under 2017. Produktionsanläggningarna som ingår i transaktionen finns i Obninsk och Balabanova i Kalugaregionen. Ruukki Constructions totala omsättning som uppgick till cirka 5,8 miljarder kronor under 2017.

- Vi kan nu fokusera på att öka marknadsandelen på våra huvudmarknader – Norden, Baltikum och östra Europa. Vår strategi är att åstadkomma lönsam tillväxt i vår produktaffär, det vill säga Residential Roofing och Building Components. För projektaffären, Building Systems, ska vi förbättra lönsamheten genom att utveckla projekt- och produktportföljen. Den ryska verksamheten är helt självständig och transaktionen har således ingen påverkan på vår verksamhet i övriga länder, säger Sami Eronen, vd för Ruukki Construction.

 

Den ryska delen av verksamheten har cirka 630 anställda.

Annons