Mötesplatsen för dig inom gruv- och stålindustrin, apr, 19 2019
Senaste Nytt

De vann Jernkontorets framtidsstipendium

Vinnarlaget Isteel: Erik Svenstrup från Lunds tekniska högskola, Sheva Rostam från Linnéuniversitetet samt Herman Eklund och Saam Cedighi från Linköpings universitet. Foto: Jernkontoret
Vinnarlaget Isteel: Erik Svenstrup från Lunds tekniska högskola, Sheva Rostam från Linnéuniversitetet samt Herman Eklund och Saam Cedighi från Linköpings universitet. Foto: Jernkontoret
Publicerad av
Simon Matthis - 21 nov 2018

I fredags den 16 november avgjordes CRE8 the Future på Jernkontoret i Stockholm. CRE8 the Future är en kreativitetstävling där studenter ska lösa ett verkligt företagscase. Vinnarna som kammar hem 250 000 kronor blev studentlaget Isteel från Linköpings universitet, Lunds Tekniska Högskola och Linnéuniversitetet.

– Att få vara med och bidra med innovation till industrin har varit en fantastisk upplevelse. Vi vill tacka Jernkontoret för möjligheten och initiativet att genom denna casetävling ta vara på studenters kreativitet för att driva en av Sveriges största industrier framåt. Vi ser fram emot att träffa resten av industrin på Ståldagen den 5 december, säger studenterna i Isteel i ett pressmeddelande.

Andraplatsen som ger 150 000 kr tog studentlaget Steeling the Show från Lunds Universitet och Stockholms Universitet.

Tredjeplatsen som ger 50 000 kr gick till studentlaget Software Up There från Uppsala Universitet och Umeå Universitet.

Under tre timmar fick studentlagen hitta kreativa lösningar på det företagscase som presenterades. Innan lagen började arbeta fick de en pitchträning av Drivhuset i Karlstad som de tidigare utvecklat tillsammans med Karlstads universitet som tagit fram modellen CRE8.

Företagscaset levererades av Outokumpu och Uddeholm och frågeställningen var: Hur får man fler att förstå värdet av att ställa krav på stålkonstruktioner och -komponenter så att man väljer material som kan återvinnas och håller 2-10 gånger längre än de material som ofta används idag?

Studentlagens uppgift var att ta fram kreativa lösningar som gör att ”rätt beslutsfattare” förstår värdet av att välja ett bättre material.

– Stålindustrin är innovationsdriven och den globala konkurrensen stenhård. Vi vill skapa en kreativ process för att utveckla oss inför framtiden och CRE8® är en bra modell för detta, säger Gert Nilson, teknisk direktör på Jernkontoret.

Stipendiet kommer att överlämnas till studentlaget Isteel på Ståldagen den 5 december i Stockholm.

Alla lagens pitchar kan ses på Jernkontorets Youtube-kanal.

Annons