Mötesplatsen för dig inom gruv- och stålindustrin, apr, 19 2019
Senaste Nytt

Sandvik digitaliserar zinkgruva i Indien

Foto: Sandvik
Foto: Sandvik
Publicerad av
Simon Matthis - 22 nov 2018

Sandvik tagit hem en order på omfattande digitalisering av Hindustan Zincs gruva Sindesar Khurd i Indien, baserat på mjukvaruplattformen Sandvik OptiMine. I ett pressmeddelande skriver Sandvik att det blir ”ett av de mest heltäckande digitala projekten globalt i gruvindustrin, vilket möjliggör en integrerad lösning för driften av hela den mobila flottan under jord”.

För installationen samarbetar Sandvik med företaget Newtrax Technologies som levererar personalpositionering genom smarta säkerhetshjälmar, positionering och datainsamling för den totala mobila flottan under jord, inklusive utrustning från andra leverantörer än Sandvik, vilket totalt utgör mer än 150 borriggar, lastare, truckar och annan utrustning. Lösningen från Newtrax kommer att vara  sammankopplad med den digitala plattformen Sandvik OptiMine med hjälp av IBM Watson-IoT.

– Sandvik OptiMine omfattar olika moduler vilka kan kombineras efter behov för att uppnå den önskade funktionen och för att optimera gruvverksamheten. Genom öppna gränssnitt är lösningen kompatibel med andra IT-system i gruvan. Interoperabiliteten är avgörande för att våra kunder ska kunna tillgodogöra sig maximala fördelar med digitalisering, säger Patrick Murphy, chef för produktområde Rock Drills and Technologies inom Sandvik Mining and Rock Technology i pressmeddelandet.

Hindustan Zinc är en av världens största integrerade producenter av zink samt en av de ledande producenterna av bly och silver.

Annons